Miért fontos a weboldal sebesség javítás? A weboldal sebesség javítás egy SEO technikai stratégia, mely közvetlenül befolyásolhatja webhelyed helyezését a Google ranglistán. Ez nem jelenti azt, hogy a gyorsan betöltő weboldalak alapértelmezetten a Google első oldalán landolnak, de mindenképpen SEO faktor.

A weboldal betöltési sebességének javítása jelentősen pozitív változást hozhat az organikus forgalomban, ám számos más dologra is kell ügyelni.

Weboldal sebesség javítás

Weboldal sebesség javítás

Hogyan működik a weboldal sebesség javítás?

Hogyan működik a weboldal sebesség javítás?

HOGYAN MŰKÖDIK A WEBOLDAL SEBESSÉG JAVÍTÁS?

Az egyik legfontosabb tényező a weboldal sebesség javításakor a weboldal teljes mérete. Számos nagyszabású tanulmány készült melynek témája a weboldal sebesség, az eredmény pedig azt mutatja, hogy a weboldal betöltési idejét a teljes weboldal mérete befolyásolja legnagyobb mértékben, minden más tényezővel szemben. A weboldal méretének csökkentésére többféle módszer van, ilyen lehet:

 - Forráskód tömörítés
 - Késleltetett betöltés
 - Css tömörítés
 - Javascript tömörítés

A képek lassítják a weboldal betöltési sebességét?

Bár a képek adnak el a weben és nélkülük egy weboldal sem lenne elég hatékony, sokszor túl nagy árat fizetünk a vizuális élményt nyújtó elemekért. A Google PageSpeed Insights pontszámát nagymértékben befolyásolja, hogy milyen módon jelenítjük meg a képeket.

Amikor egy adott honlapon sok kép van, az nagy adatmennyiséget generál, így a teljes mérete lényegesen nagyobb lesz, a végeredmény pedig lassú weboldalt eredményez. Ha kiemelt prioritás a weboldal sebesség javítás, akkor mindent meg kell tenni az oldal teljes méretének csökkentése érdekében. Kerüld a feleslegesen nagyméretű képeket, minden esetben optimalizáld, tömörítsd és gyorsítótárazd.

A képek lassítják a weboldal betöltési sebességét?

A képek lassítják a weboldal betöltési sebességét?

Mitől lassú a weboldal?

Mitől lassú a weboldal?

A weboldal sebességét nagymértékben befolyásolják a harmadik féltől származó szkriptek. A harmadik féltől származó szkript átlagosan 34 ms-ot ad a weboldal betöltési idejéhez, ez negatív hatással van a weboldal sebességére. Némelyikre szükséged lehet (például Google Analytics), de soha nem árt a weboldal szkriptjeinek áttekintése, hogy megtudd, melyik esetében létezik alternatív megoldás, mert az eredménye weboldal sebesség javítás lesz.

Ha lehetséges, helyezd el a szkripteket a weboldal végén, ezzel is növelni tudod a weboldalad sebességét.

Ha a weboldal gyorsan betöltődik, kétszeresen nyerünk vele. Egyrészt, mert SEO faktor, így a weboldal jobb helyezést kap a Google ranglistán, másrészt a felhasználói élmény miatt nagyobb lesz a konverzió a weboldalon. A honlapod tesztelésére több weboldal sebesség mérésére alkalmas eszköz van, ezekből mutatok néhányat.

Hogyan mérhetem a weboldal sebességét?

Hogyan mérhetem a weboldal sebességét?

Weboldal sebesség javítás eszközei

A weboldal sebesség javítás célja, hogy növeljük a felhasználói élményt, közben jusson eszünkbe, hogy a Google számára első a felhasználó. Az utóbbi években megugrott a mobil eszközt használók száma, honlapkészítés során ezt nem szabad elfelejteni.

Egy átlagos felhasználó maximum 3 másodpercet hajlandó várni a weboldal betöltésére, ha ennyi idő alatt nem tölt be a weboldalad, elveszíted a látogatót, így már lehetséges ügyfelet is veszítesz.

Mi a weboldal sebesség javítás célja?

Mi a weboldal sebesség javítás célja?

Tedd meg az első lépést és én segítek minden felmerülő kérdésben!

Kérlek töltsd ki az alábbi űrlapot, hogy fel tudjam venni veled a kapcsolatot. A konzultáció térítésmentes, segítek megtalálni a legjobb megoldást!

Az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat megismertem és elfogadom