Mennyire fontos a H1 tag a keresőoptimalizálás szempontjából?

Mennyire fontos a H1 tag a keresőoptimalizálás szempontjából?

Mennyire fontos a H1 tag a keresőoptimalizálás szempontjából?

A Google a H1 címsorokat használja a rangsor felállításához, de használatának módja sokat változott, ezért jó, ha frissen tartod tudásodat.

A keresőmotorok már a kezdetek óta használják a H1 címsort, így az egyik legrégebb óta használt Google rangsorolási tényezőnek számít.

A Google algoritmusai folyamatosan változnak, így fontos szempont megérteni, hogy miért marad továbbra is fontos a keresőmotorok számára.

Ez a cikk bemutatja a H1 elem SEO módszertani célú felhasználásának legjobb módját, célja, hogy számodra se legyen probléma a Google első hely.

Egy kis Google algoritmus történelem és a címsorok

Egy kis Google algoritmus történelem és a címsorok

Az Nagyszabású hipertextuális internetes keresőmotor anatómiája című tanulmány teremtette meg a mai modern keresőmotorok számára a megfelelő keresőoptimalizálási (SEO) alapokat.

Lássuk mi is volt benne... 

Ebben olyan állításokra lelhetünk, melyek azt sejtetik, hogy a weboldal elemeinek bizonyos tipusai rangsoroló tényezőként befolyásolják majd a weboldal elhelyezkedését a keresőmotorokban.

A példa kedvéért... megemlíti, hogy a H1 címsor fontos rangsorolási tényező, így nem csoda az a kialakult SEO gyakorlat, mely telerakja a címsorokat kulcsszavakkal.

A keresések a H1 címsorokra korlátozódtak és tulajdonképpen a PageRank rangsorolta a az eredményeket a keresőmotorokban. 

További rangsorolást befolyásoló tényező volt az adott szó elhelyezkedése a szövegben (az oldal elejéhez közeli kulcsszavak fontosabbak voltak), a használt betűméret, de a nagybetű használata is benne volt.

Több H1 címsor a tartalomban, mit szól hozzá a Google?

Több H1 címsor a tartalomban, mit szól hozzá a Google?

A SEO iparágban sokan úgy gondolják, hogy a H1 címsor lényegesen erősebb jelet küld a keresőmotorok számára, így elkezdték alkalmazni, így mára elterjedt módszer lett ennek használata, pedig ez helytelen, a rangsorolás nem így működik.

Lássuk mit mondd erről Jonh Mueller... Nem régiben minden kétséget kizáróan eloszlatta azt a téveszmét, miszerint a több H1 elem használata előkelőbb helyezést biztosít a weboldal számára a kereső óriások ranglistáiban.

A H1 címsor használata nincs korlátozva ugyan, így sem alsó, sem felső korlát nincs a H1 elem számát illetően, még azt is hozzátette, hogy a weboldal teljesen rendben van több H1 címsor használatával, de H1 címsor használata nélkül is.