Mennyire fontos a címsor?

Olvasási idő 2 perc

Amennyiben a te weboldalad keresőben első, jól teljesít, elég gyors, könnyű kezelni és ezek mellett még szép is, akkor ne is olvass tovább, neked minden megvan ahhoz, hogy sikerre vidd vállalkozásodat.

Tartalomjegyzék

Miért fontos a H1 címsor?

Miért fontos a H1 címsor?

Mennyire fontos a H1 tag a keresőoptimalizálás szempontjából?

A Google a H1 címsorokat használja a rangsor felállításához, de használatának módja sokat változott, ezért jó, ha frissen tartod tudásodat.

A keresőmotorok már a kezdetek óta használják a H1 címsort, így az egyik legrégebb óta használt Google rangsorolási tényezőnek számít.

A Google algoritmusai folyamatosan változnak, így fontos szempont megérteni, hogy miért marad továbbra is fontos a keresőmotorok számára.

Ez a cikk bemutatja a H1 elem SEO módszertani célú felhasználásának legjobb módját, célja, hogy számodra se legyen probléma a Google első hely.

Egy kis Google algoritmus történelem és a címsorok

Egy kis Google algoritmus történelem és a címsorok

Az Nagyszabású hipertextuális internetes keresőmotor anatómiája című tanulmány teremtette meg a mai modern keresőmotorok számára a megfelelő keresőoptimalizálási (SEO) alapokat.

Lássuk mi is volt benne... 

Ebben olyan állításokra lelhetünk, melyek azt sejtetik, hogy a weboldal elemeinek bizonyos tipusai rangsoroló tényezőként befolyásolják majd a weboldal elhelyezkedését a keresőmotorokban.

A példa kedvéért... megemlíti, hogy a H1 címsor fontos rangsorolási tényező, így nem csoda az a kialakult SEO gyakorlat, mely telerakja a címsorokat kulcsszavakkal.

A keresések a H1 címsorokra korlátozódtak és tulajdonképpen a PageRank rangsorolta a az eredményeket a keresőmotorokban. 

További rangsorolást befolyásoló tényező volt az adott szó elhelyezkedése a szövegben (az oldal elejéhez közeli kulcsszavak fontosabbak voltak), a használt betűméret, de a nagybetű használata is benne volt.

Több H1 címsor a tartalomban, mit szól hozzá a Google?

Több H1 címsor a tartalomban, mit szól hozzá a Google?

A SEO iparágban sokan úgy gondolják, hogy a H1 címsor lényegesen erősebb jelet küld a keresőmotorok számára, így elkezdték alkalmazni, így mára elterjedt módszer lett ennek használata, pedig ez helytelen, a rangsorolás nem így működik.

Lássuk mit mondd erről Jonh Mueller... Nem régiben minden kétséget kizáróan eloszlatta azt a téveszmét, miszerint a több H1 elem használata előkelőbb helyezést biztosít a weboldal számára a kereső óriások ranglistáiban.

A H1 címsor használata nincs korlátozva ugyan, így sem alsó, sem felső korlát nincs a H1 elem számát illetően, még azt is hozzátette, hogy a weboldal teljesen rendben van több H1 címsor használatával, de H1 címsor használata nélkül is.

Oszd meg
Mennyire fontos a H1 tag a keresőoptimalizálás szempontjából?

A nevem Bárkányi Sándor (WebProf), több mint 15 éve fejlesztek webáruházakat, weboldalakat.

Számomra fontos, hogy az üzleted hosszútávon gördülékenyen működjön, ezért minden weboldal élettartam garanciával rendelkezik, és az üzemeltetését is vállalom.

Téglafalakon a segítségemmel sem tudsz áthatolni, de az ennél egyszerűbb dolgokban tudok neked segíteni!

DANUBIUS play