Weboldal készítés, webáruház készítés, honlapkészítés, weboldal gyorsítás, keresőoptimalizálás

A weboldal készítés, webáruház készítés, honlapkészítés, weboldal gyorsítás, keresőoptimalizálás kiemelt témakörök a vállalkozások számára. Nem kell profinak lenned, de jó, ha tudod.

Weboldal gyorsítása - Módszerek a konverzió javítására

Weboldal gyorsítása - Módszerek a konverzió javítására

Ha szerinted a weboldal gyorsítása nem fontos, rosszul gondolod. . .Az oldal betöltési idő egy másodperces késése a következőket eredményezi:11%-kal kevesebb oldalmegtekintés, 16%-kal csökken a vásárlói elégedettség, 7%-os konverziós veszteség.  Ha a weboldal betöltése néhány másodpercet vesz igénybe, az negatív hatással van a látogatók megtartására és értékesítő képességére.Egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni.Ez azt jelenti, hogy a gyors webhely elengedhetetlen - nem csak ahhoz, hogy jó helyezést érjen el a Google keresőben, hanem azért is, hogy megfelelő legyen a konverzió.

Bővebben

Miben segíti vállalkozásodat a Google Cégem?

Miben segíti vállalkozásodat a Google Cégem?

A Google Cégem egy ingyenes cégprofil, melynek segítségével könnyedén tudsz kapcsolatot teremteni leendő ügyfeleiddel. Mivel szószerint felkerül a vállalkozás a térképre, ezért keresésben és térképen egyaránt hasznos.  A cégprofilban közzé tehetsz képeket, cikkeket, ajánlatokat, a kapcsolatfelvételt pedig számos lehetőség támogatja.A legnagyszerűbb dolog a hiteles értékelések begyűjtésének lehetősége, ez nagyban elősegíti a döntést vállalkozásod mellett.  

Bővebben

Keresőben első hely elérhető?

Keresőben első hely elérhető?

A Google első hely előnyeit több nézőpontból is megközelíthetjük, de végül mindig ugyanazt az eredményt kapjuk, ez pedig a profit.  Az emberek keresnek amikor valamire szükségük van, ezért kijelenthető, hogy a keresőből érkező látogató vásárlási szándéka sokkal erőteljesebb, mint mondjuk egy hirdetés útján a weboldalra érkező látogatóé. A keresőbe beírják a konkrét problémát, és az első néhány találatból valamely weboldalon megtalálják a számukra megfelelő megoldást vagy terméket.  A Google első hely viszi a legtöbb releváns érdeklődőt, de akinek sikerül az első oldalra kerülni, még részesül a kattintásokból. A több kulcsszavas keresésre ránk találó látogatók vásárlási szándéka mindig magasa...

Bővebben

10 leggyakoribb weboldal hiba - amit jobb, ha nem követsz el!

10 leggyakoribb weboldal hiba - amit jobb, ha nem követsz el!

Az évek során gyűjtött tapasztalatok alapján összeállítottam egy tanulmányt, melyet megosztok a webes értesítésekre feliratkozottakkal. Amennyiben weboldal készítés vagy üzemeltetés során elkerülöd ezeket a hibákat, jobb eséllyel indulhatsz a versenytársakkal szemben. Sok vállalkozó úgy sétál el mellette, hogy éppen csak bele nem botlik, és weboldala soha nem lesz sikeres, bevételt termelő.

Bővebben

Keresőoptimalizálásról kezdőknek

Keresőoptimalizálásról kezdőknek

A keresőoptimalizálás (angolul Search Engine Optimization, röviden SEO)a weboldal minőségi látogatottság növelésére hivatott. Az organikus találatokból* nagyobb számban érkeznek a minőségi látogatók a weboldalra, így nem kérdés, hogy megéri foglalkozni vele.*organikus találat jelentése: Google találati lista irányából érkező látogatóEgy adott tartalmat optimalizálunk, így a Google-hoz hasonló keresőmotorok a találati lista elején mutatják, amikor valaki keres valamit.Amennyiben vállalkozásod weboldala nem keresőbarát és a tartalma nincs optimalizálva, úgy nagy eséllyel nem is jelenik meg a Google első oldalain, ami egyben azt is jelenti, hogy vállalkozásod láthatatlan a potenciális ügyfel...

Bővebben

Mennyire fontos a H1 tag a keresőoptimalizálás szempontjából?

Mennyire fontos a H1 tag a keresőoptimalizálás szempontjából?

Mennyire fontos a H1 tag a keresőoptimalizálás szempontjából?A Google a H1 címsorokat használja a rangsor felállításához, de használatának módja sokat változott, ezért jó, ha frissen tartod tudásodat.A keresőmotorok már a kezdetek óta használják a H1 címsort, így az egyik legrégebb óta használt Google rangsorolási tényezőnek számít.A Google algoritmusai folyamatosan változnak, így fontos szempont megérteni, hogy miért marad továbbra is fontos a keresőmotorok számára.Ez a cikk bemutatja a H1 elem SEO módszertani célú felhasználásának legjobb módját, célja, hogy számodra se legyen probléma a Google első hely.

Bővebben

Hogyan javítható a weboldal betöltési sebesség?

Hogyan javítható a weboldal betöltési sebesség?

Amikor értékesítő weboldalt vagy keresőoptimalizált weboldalt kell létrehozni, olyankor a weboldal betöltési sebesség kulcsfontosságú.  Amennyiben nincs villámgyors weboldalad, csökken a konverzió aránya (konverzió jelentése: weboldalon végrehajtott esemény, melynek során a látogató teljesít valamilyen célt, pl. vásárlás, feliratkozás, stb. ), a látogatók visszafordulása, oldal elhagyása pedig sokkal magasabb lesz.A weboldal gyorsítása nem egyszerű feladat, pláne ha nincsenek rendben az alapok. Problémája sokféle lehet, a rosszul megírt kódtól az optimalizáció nélkül használt képekig, de a túl sok harmadik féltől származó script is ronthatja a weboldal betöltési sebességet.  A lehető leggyor...

Bővebben

Értékesítő weboldal, sales oldal, értékesítési weboldal

Értékesítő weboldal, sales oldal, értékesítési weboldal

Mit válaszolnál, arra a kérdésre, hogy mit vársz egy értékesítő weboldaltól?✅ Több vásárlót? ✅ Magasabb árakat? ✅ Alacsonyabb költséggel?Egy jól megtervezett, logikusan működő és minőségi szöveggel ellátott értékesítő weboldal képes erre.Az átgondoltan elhelyezett és szövegezett CTA (a CTA jelentése: Call-to-Action) gombok jó hatással vannak a konverziós arányra*, de recept nincs a tökéletes CTA gombra.* Konverziós arány: Ha például 1000 látogatóból 50 vásárolt, a konverziós arány 5%, mert 50 ÷ 1000 = 5%.Egy értékesítő weboldalon a látogatók könnyebben hajlanak a konverzióra, legyen az vásárlás, feliratkozás vagy ajánlatkérés.A WebProf weboldal nem csak élettartam garanciával rendelkez...

Bővebben

A nevem Bárkányi Sándor (WebProf), több mint 15 éve fejlesztek weboldalakat. Számomra fontos, hogy az üzleted hosszútávon gördülékenyen működjön, ezért minden weboldal élettartam garanciával rendelkezik.