Keresőben első hely elérhető?

Amennyiben a te weboldalad keresőben első, jól teljesít, elég gyors, könnyű kezelni és ezek mellett még szép is, akkor ne is olvass tovább, neked minden megvan ahhoz, hogy sikerre vidd vállalkozásodat.

Tartalomjegyzék

Mik a Google első hely előnyei?

Mik a Google első hely előnyei?

A Google első hely előnyeit több nézőpontból is megközelíthetjük, de végül mindig ugyanazt az eredményt kapjuk, ez pedig a profit. 

Az emberek keresnek amikor valamire szükségük van, ezért kijelenthető, hogy a keresőből érkező látogató vásárlási szándéka sokkal erőteljesebb, mint mondjuk egy hirdetés útján a weboldalra érkező látogatóé. A keresőbe beírják a konkrét problémát, és az első néhány találatból valamely weboldalon megtalálják a számukra megfelelő megoldást vagy terméket. 

A Google első hely viszi a legtöbb releváns érdeklődőt, de akinek sikerül az első oldalra kerülni, még részesül a kattintásokból. A több kulcsszavas keresésre ránk találó látogatók vásárlási szándéka mindig magasabb, itt már konkrét vásárlások előtti keresések zajlanak, így ezek nagyobb számban végződnek vásárlással.

Mennyi idő alatt lehet a Google keresőben első helyre kerülni?

Mennyi idő alatt lehet a Google keresőben első helyre kerülni?

A Google első oldal elérése a vállalkozások életében olykor a túlélést, ennek meghiúsulása pedig a bukást jelentheti. Manapság már mindenki az interneten keresi a felmerülő kérdéseire a választ. A keresők közül a Google egyeduralkodónak számít, ezért másról most nem is ejtek szót. 

A Google első hely kétféleképpen érhető el, az egyik a fizetett hirdetés. Hatása azonnali, ennél gyorsabban nem lehet a Google találatilista élére kerülni. Villámgyors megoldás, viszont folyamatosan fizetni kell érte. Minden kattintás után fizetni kell, a felkapott kulcsszavaknál az 1000 Ft-ot is meghaladó összegbe kerül egy kattintás, ebből pedig még nem biztos, hogy bevétel lesz. Amint felfüggeszted a hirdetést, huss a Google első hely. 

A Google első hely keresőoptimalizálással is elérhető, hosszútávon mindenképpen költséghatékonyabb megoldás, az optimalizálásnak köszönhetően tartósabb a hatása viszont lényegesen lassabban kerülhet a weboldal a Google ranglista élére. 

Mégis mennyi idő szükséges a keresőben első hely eléréséhez?

Mégis mennyi idő szükséges a keresőben első hely eléréséhez?

A Google első hely elérését nem lehet úgy leírni, mint egy receptet. Minden weboldal felépítése, témája, célja (stb) különböző, így nincs egységes "szuper-recept" arra, hogy ezeket betartva mondjuk három hónapon belül a weboldal a Google találati lista elejére kerül. 

Az mindenképpen egy jó hír, hogy a Google az utóbbi időben egyre jobban felismeri a valódi, értékes tartalmat. A kulcsszóhalmozás ma már mit sem ér, az értékkel nem bíró tartalmakat megfelelő módon hátra sorolja, és ez így is van rendjén.

Mint írtam, nem elég a kulcsszósűrűségre figyelni, mert a Google mesterséges intelligenciával ellátott algoritmusa egyből kiszúrja, ha egy adott tartalom nem a felhasználónak szól.

Mi ebből a tanulság? Megfelelő minőségű egyedi tartalomra van szükség ahhoz, hogy ne csak álom maradjon a Google első hely.

Hogyan érhető el a keresőben az első hely?

Hogyan érhető el a keresőben az első hely?

Egy szóval válaszolva: nehezen. 

Amennyiben jó helyezést szeretnél elérni - ami még közel sem a keresőben első - akkor a minimum az, hogy a technikai SEO rendben van, weboldalad elég gyorsan betöltődik, és a tartalom nagyon érthető módon megfogalmazott, embereknek íródott információkat tartalmaz, ami nem mellesleg friss és aktuális. A Google kereső értelmezi a weboldaladon megírt szöveget, eldönti, hogy mennyire aktuális, mennyire profi az adott szakterületen és ennek függvényében sorolja be a többi weboldalhoz képest. 

Minél átfogóbb képet tudsz nyújtani egy adott témáról, és ez a felhasználók számára is hasznos, akkor nyert ügyed van. Nem véletlenül hangsúlyozom folyamatosan az egyedi weboldal készítés előnyeit, a Google kereső sem szereti az átlagos tartalmat, abból sok millió másik van még. Ki kell tűnnöd ebből a tömegből, csak így van esélyed a keresőben első hely megszerzésére. Ma már a tartalom az első (Content in first) szemlélet uralkodik, a felhasználók gyors kiszolgálása, vagyis a felhasználói élmény is nagyon fontos a kereső óriás szemében.

A Google titkos szempontok alapján rangsorolja a weboldalakat, mára azonban biztosan tudjuk, hogy a mesterséges intelligencia része a ranglista felállításának. Sokak szerint a Page Rank értéke nagy befolyással bír, szerény személyem ezzel nem ért egyet.

A weboldalt megfelelő tartalommal kell feltölteni ahhoz, hogy ember és algoritmus számára is vonzó legyen. A kezdeti szövegek elkészítése, hogy mivel foglalkozik a vállalkozás, milyen szolgáltatásai vagy termékei vannak nem elegendő ahhoz, hogy jó helyezést érjen el a weboldal. 

A modern SEO fontos része a tartalommarketing, ezáltal a weboldal folyamatosan és rendszeresen egyedi tartalommal gazdagodik. A képletbe itt lép be a konkurencia, mert adott piaci szegmensen belül számít az is, hogy a konkurencia mennyi új és minőségi tartalmat publikál annak érdekében, hogy weboldala számára elérhetővé vagy megtarthatóvá váljon a Google első hely.

Mi a szerepe a linképítésnek a Google rangsor alakulásában?

Mi a szerepe a linképítésnek a Google rangsor alakulásában?

A keresőoptimalizálás másik pillére a tudatos linképítés, a Google ugyanis szavazatként értékeli amikor egy weboldal hivatkozik a mi oldalunkra. Természetesen számít, hogy milyen weboldalak hivatkoznak ránk, ezt úgy kell elképzelni, mint a valóságban is, számít, hogy ki mond rólunk valamit.

Érdemes linképítésnél olyan weboldalakat kiválasztani, amelyek a Google elején helyezkednek el, hiszen ezek erős oldalak, és a hivatkozással erőt adnak át, így weboldalunk előrébb kerül a keresőben.

A Google első hely mindenképpen hosszú kitartó munkát igényel, mert az elvégzendő feladatok időigényesek és nem azonnali eredménnyel járnak.

Sehogy sem akar összejönni a keresőben az első hely?

Sehogy sem akar összejönni a keresőben az első hely?

Ne várj sokat akkor 

  • ha özönvíz előtti weboldallal rendelkezel
  • ha nincs megfelelő mennyiségű és minőségű tartalom a weboldalon
  • ha nem vagy hajlandó a folyamatos tartalom bővítésre
  • ha olyan kifejezéseket használsz amiket csak te ismersz

Tévhitek:

  • néhány meta adat beállítás az egész
  • nekem egy bemutatkozó weboldal is elég
  • majd a kulcsszósűrűség megoldja
  • legjobb a wordpress

Keresőben első hely - top 10

Keresőben első hely - top 10

Akinek a weboldala nincs a Google első oldalán, rengeteget reklámköltséggel tudja csak vállalkozását megfelelő bevételhez juttatni, a pozíciószerzésnek tehát nagyon nyomós oka van egy cég esetében. 

Organikus találatok esetén a Google első hely nagyszámban hoz releváns látogatókat kiemelkedően magas vásárlási szándékkal. Minőségbeli eltérések vannak a keresőből illetve mondjuk Facebookról érkező látogatók közt.

A Google helyezés javítása sok változást hozhat vállalkozásod életébe, csökkentheted hirdetési kiadásaidat míg a bevételeid növekednek.

Oszd meg
Mennyi idő alatt lehet a Google keresőben első helyre kerülni?

A nevem Bárkányi Sándor (WebProf), több mint 15 éve fejlesztek weboldalakat. Számomra fontos, hogy az üzleted hosszútávon gördülékenyen működjön, ezért minden weboldal élettartam garanciával rendelkezik.